Mâncare ţigănească de iepure

Mâncare ţigănească de iepure


8 aprilie (1820) a adus la lumină celebra statuie grecească Venus din Milo, reprezentare a Afroditei realizată în secolul II î.Hr. Sculptura din marmură, ceva mai mare decât dimensiunile naturale, fără braţe, poate fi admirată la muzeul Luvru din Paris. Ziua de 8 aprilie a însemnat premiera piesei lui I.L. Caragiale, „D-ale Carnavalului” (1880), dar şi primul număr al primului periodic din Ţara Românească, „Curierul Românesc”, avându-l ca editor pe Ion Heliade Rădulescu (1829). Într-o zi de 8 aprilie se spune că s-a născut Gautama Buddha (563), François Villon (1463), Emil Cioran (1911) şi Jacques Brel (1929) şi tot astăzi, pe plan internaţional, se sărbătoreşte Ziua Rromilor.

Ingrediente:

1500 g carne de iepure
1-2 frunze de dafin
câteva frunze de cimbru
2 căţei de usturoi întregi
5 cepe tocate
3-5 linguri untură de pui
1 linguriţă piper boabe zdrobit în mojar
1 L apă
1 L vin
350 g morcovi tăiaţi cuburi
13 cepe verzi
12 ciuperci
15 cartofi
1 lingură unt frământat cu 1 lingură făină
1 lingură pătrunjel verde tocat
sare

Preparare:

Carnea se taie bucăţi mari şi se pune în ceaun, alături de untura de pui, ceapa albă tocată, piperul zdrobit, sarea, busuiocul, cimbrul, usturoiul şi ceapa verde. Se acoperă totul cu apă şi vin, se dă în clocot şi se fierbe la foc mic, fără a amesteca. După 2 ore, se incorporează morcovii, ciupercile şi cartofii.
Se fierbe totul încă 30 de minute sau cât este necesar, pentru ca toate legumele să se înmoaie.
În final, se scot frunzele de dafin, cimbrul, căţeii de usturoi întregi şi boabele de piper, iar supa se îngroaşă cu amestecul de unt şi făină şi se garniseşte cu pătrunjel verde tocat. După încă 5 minute de fierbere, se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de iepure, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*