Mâncărică de vinete cu bame

Mâncărică de vinete cu bame


Ingrediente:

2 vinete
250 g bame
1 roşie
1 ceapă albă
2 linguri pastă de tomate
ulei, pentru prăjit
sare şi piper

Preparare:

Ceapa se toacă mărunt şi se prăjeşte în ulei încins, se adaugă pasta de tomate şi roşia tăiată bucăţi; se lasă să scadă la foc mic, până devine un sos concentrat.
Se taie capetele bamelor şi se prăjesc întregi în ulei fierbinte. Separat, se curăţă vinetele şi se taie în 4, în sensul lungimii, apoi se prăjesc în mult ulei.
Bamele şi vinetele prăjite se aşază într-un ceaun, se presară piper şi sare, deasupra se toarnă sosul de roşii şi se fierbe totul la foc mediu până se înmoaie vinetele.

Taguri: , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*