Miel cu garnitură de prune

Miel cu garnitură de prune


În data de 10 aprilie 1884 a apărut la Iaşi, prima publicaţie teoretică socialistă din România: „Revista socială”. 28 de ani mai târziu, în 1912, Titanicul pleacă în unica sa călătorie din Anglia (Southampton) spre SUA (New York). Peste 58 de ani Paul McCartney anunţă destrămarea grupului The Beatles, formaţia cu cea mai mare influenţă pentru muzica acelor ani şi 1,1 miliarde de discuri vândute. 10 aprilie (1847) este şi ziua de naştere a jurnalistului american de origine maghiară, Joseph Pulitzer.

Ingrediente:

1,5 kg pulpă de miel
100 g roşii zdrobite, din conservă
150 g năut din conservă
300 g miez de dovleac, zdrobit
100 g prune uscate, tăiate în 2
3 cepe, tocate
2 cepe, tăiate felii groase
1 baton scorţişoară
1 vârf de cuţit şofran
un vârf de cuţit coriandru
un vârf de cuţit chimen
un vârf de cuţit nucşoară
un vârf de cuţit boia
1 linguriţă ulei de măsline
2 linguriţe zahăr
lipii
sare, piper

Preparare:

Carnea de miel se taie în bucăţi, se amestecă cu ceapa mărunţită şi se condimentează cu coriandru, chimen, nucşoară, boia, sare şi piper, după gust, apoi se lasă la marinat timp de 45 de minute.
Se pune la topit o lingură de unt, se adaugă carnea de miel marinată şi se prăjeşte bine pe toate părţile. Deasupra se presară şofranul, se toarnă apă şi se adaugă scorţişoara. Se dă totul în clocot şi se fierbe sub capac, la foc mic, timp de 100 de minute.
După acest interval, vasul se dă deoparte şi se lasă la răcit. Bucăţile de carne se scot, se curăţă de oase, fără a le fărâmiţa prea tare, se condimentează cu sare, piper şi se pun deoparte.
Într-o cratiţă, se încălzesc o linguriţă de unt şi una de ulei. Se adaugă ceapa tăiată felii, se căleşte, se pudrează cu zahăr, sare şi piper, apoi se lasă la rumenit câteva minute, întorcându-se pe fiecare parte. Când se înmoaie, se incorporează roşiile şi lichidul în care a fiert carnea de miel, se amestecă bine şi se fierbe la foc mic.
Se adaugă carnea, năutul, miezul de dovleac, apoi totul se lasă la foc mic 15 minute, se incorporează prunele şi se continuă fierberea. După 20 de minute, preparatul se scoate pe farfurii şi se serveşte fierbinte cu lipii.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*