Miel cu mărar şi măsline

Miel cu mărar şi măsline


Ingrediente:

1,5 kg piept de miel, tăiat bucăţi
1 legătură de mărar
3 cepe albe, tăiate julien
6 morcovi, rondele
2 căţei de usturoi, pisaţi
100 g măsline negre
500 ml vin alb
1 bucheţel de verdeţuri
2 linguri concentrat de roşii
2 linguri de făină
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă rozmarin
coajă de lămâie, rasă
sare, piper

Preparare:

Se trece carnea de miel prin făină şi se pune la prăjit într-o cratiţă cu ulei încins. Când este rumenită, se adaugă ceapa tocată, morcovii rondele, usturoiul pisat şi se mai lasă 3 minute la foc normal. Concentratul de roşii se diluează în 5 linguri de vin şi se toarnă peste carnea din cratiţă.
Se toarnă şi restul de vin alb şi se completează cu apă, cât să acopere totul, apoi se lasă să fiarbă sub capac timp de 1 oră, alături de bucheţelul de verdeaţă, rozmarin, coajă de lămâie, sare şi piper. Se taie mărarul fin şi se pune în cratiţă, peste celelalte ingrediente, lăsând să fiarbă încă 30 minute.
În ultimele 10 minute se presară măslinele şi tocana este gata. Se îndepărtează verdeţurile şi coaja de lămâie; tocana de miel se aşază pe un platou, se garniseşte cu frunze de mărar tocate şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*