Negri în cămăşi

Negri în cămăşi


Blat

6 albuşuri
6 gălbenuşuri
7 linguri zahăr
5 linguri făină
1 vârf cuţit sare
2 linguri cacao
1 praf de copt
1 sticluţă esenţă de rom

Crema 1

6 albuşuri
18 linguri zahăr pudră

Crema 2

6 gălbenuşuri
1 pahar zahăr
2 linguri lapte
3 linguri cacao
250 g margarină

Preparare:

Blatul: albuşurile se bat cu puţina sare, separat se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se incorporează cacaua şi praful de copt, apoi se toarnă esenţa de rom, toată sticluţa. Se combină albuşurile cu gălbenuşurile, se omogenizează într-un singur sens cu lingura de lemn, se toarnă în ploaie 5 linguri de făină, se amestecă. Blatul se dă la cuptor 15-20 de minute, la foc mic.
Crema 1: se bat albuşurile pe bain marie cu un vârf de sare, apoi se toarnă treptat zahărul pudră, se bate în continuare până ajunge la consistenţa bezelei.
Crema 2: ingredientele aferente acestei creme, fără margarină, se fierb împreună pe bain marie, până se îngroaşă. Se lasă crema la răcit. Separat, se freacă margarina spumă se se adaugă gradual în crema răcită, puţin câte puţin, amestecând continuu.
Blatul rece se însiropează cu esenţă de rom diluată cu puţină apă, deasupra se aşterne crema 1, peste aceasta se întinde crema 2. Se ornează cu nucă de cocos rasă. Prăjitura se taie pătrate mari, se serveşte cu linguriţa.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*