Pastă de ficat

Pastă de ficat


29 aprilie este Ziua Internaţională a Dansului şi Ziua Verde („Midori no Hi”) în Japonia, ţară care aniversează astăzi pe împăratul Showa Hirohito. Într-o zi de 29 aprilie s-a născut şi Grigore Pisculescu, cunoscut sub numele de Gala Galaction, scriitor român şi cel care, în 1938, a tradus Biblia în limba română.

Ingrediente:

100 g ficat gras
50 g smântână
30 g zahăr
50 ml lapte proaspăt
50 ml oţet balsamic
50 ml oţet de xeres
2 ouă întregi
sare, piper

Preparare:

Se curăţă ficatul de nervuri şi de pieliţe, se taie bucăţi mici sau se toacă şi se combină cu laptele, smântâna, ouăle, zahărul, până ce se obţine o pastă foarte fină. Se condimentează cu sare şi piper, după care pasta se toarnă în tăvi micuţe care se pun la cuptor pentru 35 de minute.
Se scoate, se lasă la răcit, apoi se bagă iarăşi la frigider. Între timp, se prepară un suc caramelizat, astfel: se fierbe oţetul de vin cu cel balsamic până ce scade pe jumătate. Acesta se toarnă peste pasta de ficat, în momentul servirii.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*