Păstrăv la cuptor

Păstrăv la cuptor


pastravlacuptortrimisă de Nona

Ingrediente:

1 pastrav
Legume congelate, asortate
1 pahar vin alb
Sare, piper
Ulei de masline
Marar uscat sau proaspat

Preparare:

Intr-o tava termorezistenta se adauga legumele congelate (dovlecei, vinete, anghinare, sparanghel, ardei gras, spanac in pastilute, usturoi verde, porumb), acestea se sareaza. Se spala si se curata pestele in interior, apoi se umple cu usturoi verde, se asezoneaza cu sare si piper si se asaza pe patul de legume. Se toarna vinul deasupra, apoi putin ulei, se introduce tava la cuptor pentru 20 de minute.

Salata pentru peste

Ardei capia
Morcov din saramura
Muguri de soia
Ulei de masline
Sare, piper multicolor
Lamaie

Se coc ardeii apoi se taie fasii, morcovii se rad, se combina ardei cu morcovii, se adauga mugurii se soia, se stropeste totul cu putin ulei de masline, suc de lamaie, se potriveste la gust de piper si sare. Pestele se aranjeaza pe farfurie, apoi se presara marar sa-si dezvolte aroma.
Salata se serveste cu pestele preparat inainte si o felie de paine de secara, prajita. Cantitatile se pot mari, in functie de numarul de persoane.

Pastrav la cuptor (7 fotografii)
29 Aprilie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu alcool, Peşte, Reţetele voastre.

4 raspunsuri la File de somon la cuptor, în suc propriu

  1. cristina a spus:

    cum memorez reteta?
    e super tare

  2. admin a spus:

    Nu trebuie s-o memorati, s-o invatati pe de rost, aveti aici ingredientele si reteta sau o notati pe un carnetel. Cand mergeti la cumparaturi folositi o lista pentru cele necesare, iar preparand-o de mai multe ori veti vedea ca nici nu mai aveti nevoie de reteta notata.
    Multa bafta!

  3. ginger a spus:

    Intr-o emisiune din Cireasa de pe tort, emisiune pe care o urmaresc cat de des reusesc, una dintre vedete era oripilata de cate oase continea somonul – medalion, initial nici nu stiuse ca e somon fiindca acesta avea oase, decretase ea intr-o singuranta deplina – “dar somonul nu are oase”.
    Pai nu, cel filetat chiar nu contine oase, restul da:))

  4. rivero a spus:

    Foarte buna reteta si usor de preparat, am facut-o de 2 ori pana acum si o s-o fac si de Revelion, presimt c-o sa aiba trecere. Felicitari!

Exprimați-vă opinia

*