Pizza con funghi

Pizza con funghi


pizzaconfunghiIngrediente:

Aluatul:

500 g făină albă
25 g drojdie
2 linguriţe zahăr
1 linguriţă sare
220 ml apă
3-4 linguri ulei

Umplutura:

300 g ciuperci combinate (champignon – albe şi brune, pleurotus)
300 g mozzarella
2-3 roşii coapte şi pasate
măsline negre, fără sâmburi
ulei de măsline
sare, piper, după gust

Preparare:

Maiaua – se iau 2 linguri de făină care se omogenizează cu 70 ml apă călduţă, 2 linguriţe zahăr şi drojdie, se amestecă bine până se topeşte drojdia, apoi se lasă să stea 5 minute deoparte. Într-un vas se toarnă apa cu uleiul şi sarea, apoi se adaugă făina, deasupra se toarnă maiaua şi se frământă un aluat elastic ca şi cel de pâine, se lasă 1 oră la temperatura camerei să crească, acoperind vasul cu un prosop curat. Se porţionează în două şi se întind cu sucitorul 2 foi, de grosimea degetului.
Ciupercile şi mozzarella se feliază, roşiile se pasează, măslinele se taie feliuţe.
Foaia de aluat se aşază într-o formă rotundă de pizza, pentru cuptor, cu un diametru de 34 cm, aluatul se unge cu ulei de măsline, apoi cu piureul de roşii (2 linguri la fiecare foaie), deasupra se aranjează mai întâi mozzarella, apoi ciupercile. Se ornează cu măsline, se asezonează cu sare, piper şi se stropeşte cu ulei de măsline.
Se introduce pizza la cuptorul preîncălzit, se lasă 25 de minute la foc mic. Se serveşte caldă.

Pizza con funghi (12 fotografii)
26 Aprilie 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria italiană, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*