Plăcintă de dovleac cu tofu

Plăcintă de dovleac cu tofu


Ingrediente:

400 g miez de dovleac, din conservă
300 g tofu moale
1 aluat pentru plăcinte
150 g zahăr
1 linguriţă scorţişoară
½ linguriţă ghimbir măcinat
1 vârf de cuţit pudră de usturoi
½ linguriţă sare

Preparare:

Se încălzeşte cuptorul în prealabil. În acest timp, miezul de dovleac se pasirează piure, împreună cu zahărul, la care se adaugă apoi sarea, usturoiul, ghimbirul şi scorţişoara. Se omgenizează bine şi se lasă puţin deoparte. Tofu se pisează piure cu ajutorul mixerului, apoi se incorporează în amestecul de mai sus.
Într-o tavă pudrată cu făină se aşază aluatul de plăcintă, se toarnă apoi compoziţia de dovleac cu tofu şi se bagă la cuptor pentru 15 minute, la foc puternic. Se dă focul mic şi se mai coace timp de 40 minute, apoi se scoate, se lasă la răcit şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Clătite / Plăcinte, Reţete de post.

2 raspunsuri la Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

  1. katy a spus:

    retetele nu pot fi listate,de ce?

  2. Andreea a spus:

    Le poti da copy-paste , le pui intr-un fisier word si le listezi fara nicio prb .

Exprimați-vă opinia

*