Plăcinte cu brânză

Plăcinte cu brânză


23 aprilie este ziua în care s-a născut poetul şi dramaturgul cel mai de seamă al literaturii engleze, William Shakespeare, autorul celebrei tragedii „Romeo şi Julieta”, data de 23 aprilie fiind totodată şi cea a decedării acestuia (anul 1616). Pe 23 aprilie se sărbătoreşte „Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de autor” iar credincioşii ortodocşi îl celebrează pe Sfântul Gheorghe, cel purtător de biruinţă. Această sărbătoare este foarte apreciată în rândul credincioşilor români, aşa că prezentăm o reţetă culinară tradiţional-românească.

Ingrediente:

Pentru aluat:

500 g făină
100 ml smântână
300 ml lapte
100 g zahăr
20 g drojdie
4 gălbenuşuri de ou
2 linguri ulei
½ linguriţă sare

Pentru umplutură:

500 g brânză de vaci, sfărâmată
100 ml lapte cald
3 ouă
3 linguri stafide
2 linguri zahăr vanilat
sare

Preparare:

Se diluează drojdia cu laptele, se adaugă vreo 4 linguri de făină, se mogenizează şi se lasă deoparte, să crească. În acest timp, gălbenuşurile se bat bine cu zahărul şi sarea, până se obţine un amestec spumos peste care se toarnă compoziţia de drojdie, lapte şi făină, se adaugă restul de făină, uleiul şi se frământă bine.
Aluatul se mai lasă 1 oră la crescut, după care se întinde pe o planşetă farinată şi se taie pătrate mici.
Pentru umplutură, se amestecă brânza cu ouăle, zahărul vanilat, stafidele şi laptele, se adaugă un praf de sare şi se umplu bucăţile de aluat cu acest amestec. Colţurile plăcinţelelor se unesc pe diagonală, după care se aşază într-o tavă unsă şi se pun la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Se servesc calde, pudrate cu zahăr.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria românească, Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*