Plăcinte cu carne de miel

Plăcinte cu carne de miel


Ingrediente:

500 g carne de miel tocată
1 ceapă mare
2 căţei de usturoi
1 linguriţă sare
1 linguriţă baharat
1 lingură sirop de rodii
¼ ceaşcă seminţe de pin, prăjite

Preparare:

Se face un aluat simplu, din apă cu făină, puţină drojdie, un vârf cuţit de sare şi un vârf cuţit zahăr, se frământă şi se lasă la dospit, la temperatura încăperii, 3 ore.
Separat, se sotează ceapa, usturoiul şi carnea, tăiată cubuleţe, la foc potrivit, până devin maronii. Se decojesc roşiile în apă clocotită, apoi se taie fin şi se adaugă compoziţiei cu carne împreună cu siropul de rodii, seminţele de pin, prăjite în prealabil şi baharat, se omogenizează şi se fierb puţin cu vasul acoperit.
Aluatul se întinde şi se taie pătrate, pe fiecare patrat se pun 2 linguri din compoziţie apoi se unesc capetele cu degetele, şi se introduc la cuptor 15-20 de minute.

Taguri: , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*