Ştrudel cu mac (reţetă ungurească)

Ştrudel cu mac (reţetă ungurească)


2 aprilie. La exact 4 ani de la conceperea designului, în 1782, dolarul american devine monedă unică, graţie primei legi monetare adoptată în SUA. La noi, 2 aprilie a însemnat apariţia primului număr al revistei conduse de Cezar Petrescu, „România literară” (1939). În aceeaşi zi, s-au născut scriitorul francez Émile Zola (1840-1902) şi cântăreţul român Gică Petrescu (1915-2006).

Ingrediente:

Aluat:

1 kg făină
5 linguri zahăr
250 ml apă caldă
2 ouă
1-2 cuburi drojdie
125g unt
Sare

Umplutură:

500 g mac măcinat fin
500 g zahăr
300 ml lapte
70 g unt
3 linguriţe coajă rasă de lămâie

Preparare:

Se fărâmiţează drojdia şi se amestecă cu apă şi zahăr. Se toarnă peste făina frecată cu unt şi ou, după care, aluatul rezultat se omogenizează, se împarte în 4 şi se întinde.
Foile rezultate se aşază pe tăvi unse şi se coc 35 de minute la foc mediu, până se rumenesc, timp în care se prepară umplutura cu mac.
Macul se macină şi se combină cu zahăr şi o parte din laptele fiert. În amestecul rezultat se incorporează untul moale şi coaja de lămâie rasă. Se mai adaugă lapte, până ce se obține o cremă nu prea moale (nu trebuie folosit tot laptele, dacă nu este necesar).
Crema se întinde uniform peste foile coapte, calde, după care prăjitura se dă la rece, se taie rece.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria maghiară, Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*