Stufat de miel

Stufat de miel


Ingrediente:

1 picior de miel de 2 kg
1 linguriţă boia
50 g unt
1 linguriţă sare
1 ceapă albă, medie, tocată
½ linguriţă piper pudră
1 ceaşcă roşii decojite
4 cartofi – cubuleţe
1 ardei gras, verde
1 ardei gras, roşu
2 morcovi, daţi prin răzătoare
5 linguri de pătrunjel, tocat fin

Preparare:

Se dezosează carnea de miel, i se înlătură grăsimea şi se taie cubuleţe de 3 cm. Se sotează ceapa în unt, până devine maronie, se adaugă roşiile, ardeii tocaţi, boia, pătrunjel, sare şi piper, după gust. Se toarnă puţină apă caldă. Se fierbe, acoperit, la foc mic, 2 ore. După 2 ore se adaugă morcovii şi cartofii, se mai lasă la foc mic 20 de minute. Se serveşte caldă.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*