Supă cremă de mazăre

Supă cremă de mazăre


21 aprilie este ziua Varşoviei, capitala Poloniei şi ziua în care femeile din Franţa, acum 65 de ani, şi-au câştigat dreptul de vot. Tot pe 21 aprilie (1816) se naşte scriitoarea de origine britanică Charlotte Brontë, cunoscută pentru unul dintre cele mai celebre romane din literatura engleză, anume „Jane Eyre”. Ceva mai recent, în anul 1995, pe 21 aprilie, exploratorul Teodor Gh. Negoiţă participă la o expediţie de cercetare la Polul Nord, fiind astfel primul român care ajunge la Polul Nord. Şi pentru că tot am amintit de dreptul de vot al franţuzoaicelor, haideţi să încercăm o reţetă specifică francezilor.

Ingrediente:

240 g mazăre boabe înmuiată în apă timp de 4 ore
120 g ceapă albă tocată
120 g mazăre boabe congelată
60 g măcriş
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 mănunchi năsturel, tocat
2 linguri de smântână
2 linguri de unt
sare, piper, nucşoară, după gust

Preparare:

Se căleşte ceapa în puţin unt, peste care se adaugă mazărea înmuiată, se acoperă totul cu apă şi se lasă la înăbuşit pentru 1 oră jumătate. Se presară mazărea verde, pentru a da un pic de culoare, apoi se toarnă şi se omogenizează smântâna. Se mai lasă câteva minute pe foc, se asezonează cu măcrişul mărunţit, sare, piper şi nucşoară. Când se varsă în boluri, supa se decorează cu năsturel tocat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria franceză, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*