Supă de năut cu varză creaţă (de post)

Supă de năut cu varză creaţă (de post)


14 aprilie a însemnat apariţia „Tribunei” (publicaţie politică şi culturală, Sibiu, 1884) şi urcarea lui Ştefan cel Mare, la tronul Moldovei (1457). Titanicul a lovit aisbergul într-o zi de 14 aprilie (1912), la 47 de ani de la moartea lui Abraham Lincoln (1865) şi cu 23 de ani înainte de moartea scriitoarei franceze, Simone de Beauvoir.
Ingrediente:

300 g năut fiert
1 căpăţână varză creaţă
2 morcovi, tăiaţi cuburi
1 ceapă, tocată mărunt
4 căţei de usturoi, zdrobiţi
2 foi dafin
½ linguriţă boia
½ linguriţă busuioc verde tocat
2 L supă de legume
1 linguriţă chimen măcinat
1 vârf de cuţit pudră chili
½ linguriţă ghimbir măcinat
1 vârf de cuţit şofran, zdrobit
1 baton scorţişoară
ulei de măsline
500 ml apă
sare

Preparare:

Se încinge ulei de măsline într-o cratiţă şi se pun la călit ceapa şi morcovul; după vreo 5 minute se adaugă usturoiul şi se rumeneşte, la foc mediu. Se presară condimentele, scorţişoara, dafinul, amestecând din când în când. Se împrăştie năutul şi se incorporează bine în restul compoziţiei, după care se toarnă apa, se dă un clocot şi se fierbe înăbuşit pentru 20 minute, la foc mic.
Varza creaţă se toacă mărunt şi se adaugă în supa de mai sus, subţiind compoziţia cu apă, dacă este nevoie. Se fierbe totul încă 20 minute, până se înmoaie, se condimentează cu sare, după gust şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*