Supă simplă cu găluşte de ficat şi pesmet

Supă simplă cu găluşte de ficat şi pesmet


11 aprilie a însemnat apariţia „Psaltiriei de-nţăles a sfântului împărat prooroc David” (Iaşi, 1680). Cartea era tradusă de mitropolitul Moldovei, Dosoftei, şi scrisă cu text slavo-român. Aceeaşi zi, dar pe altă meleaguri şi în alte secole, a văzut exilarea lui Napoleon pe Insula Elba (1814), înfiinţarea primei direcţii a Căilor Ferate Române (1880), precum şi premierea piesei lui Marin Sorescu, „Iona” (1969). Tot astăzi, se împlinesc 1863 de ani de la naşterea împăratului roman Septimius Severus, fondatorul dinastiei Severilor (193-211).

Ingrediente:

250 g ficat de vită
2 ouă
150 g pesmet
2 linguri făină
2 linguri unt
1 căţel de usturoi zdrobit
1500 ml supă de legume
½ linguriţă coajă rasă de lămâie
un vârf de cuţit maghiran uscat
un vârf de cuţit nucşoară
sare, piper

Preparare:

Se toacă ficatul cu ajutorul unui cuţit, se amestecă cu unt, usturoi, coajă de lămâie, maghiran şi nucşoară. Se incorporează pesmetul, făină, sarea şi piperul, apoi compoziţia se acoperă şi se lasă să se odihnească.
După 1 oră, din aluatul descris, se modelează chiftele mici care se pun la fiert în supa clocotită. Se acoperă şi se lasă 15 minute la foc mic, până se întăresc. Supa fierbinte se garniseşte cu pătrunjel verde tocat şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*