Tartă daneză cu alune

Tartă daneză cu alune


15 aprilie este ziua unui geniu renascentist: pictor, om de ştiinţă, inventator, filozof, sculptor, inginer şi arhitect, celebrul Leonardo da Vinci (1452). Această zi a adus şi moartea a 1517 de pasageri, din cei 2223 al transatlanticului „Titanic”, scufundat la 41° 46′ N si 50° 14′ V (1912). În România, 15 aprilie a însemnat înfiinţarea filarmonicilor din Timişoara şi Braşov (în 1947, respectiv 1949), iar pe plan mondial această dată mai este cunoscută ca Ziua mondială a diagnosticării diabetului şi Ziua Naţională a Danemarcei.

Ingrediente:

9 gălbenuşuri
200 g zahăr
200 g migdale tocate, prăjite
200 g alune tocate, prăjite
9 albuşuri
50 g vişinată sau lichior de cireşe
50 g gem de cireşe
200 g frişcă
25 alune întregi
150 g zahăr pudră

Preparare:

Se bat ouăle cu zahăr până se obţine o cremă moale, apoi se incorporează migdalele şi alunele şi albuşurile bătute spumă.
Compoziţia se toarnă în 2 tăvi unse şi se coace la foc mediu. Când se rumeneşte se scoate şi se lasă să se răcească.
Blaturile obţinute se stropesc cu lichior şi se ung cu gem, apoi se aşază unul peste altul, se ung cu frişcă, se decorează cu alune întregi şi se pudrează cu zahăr.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Bucătăria daneză, Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Tarte.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*