Tartă de somon, cartofi şi curry

Tartă de somon, cartofi şi curry


30 aprilie (1945) este data la care, la o zi după moartea lui Mussolini şi a amantei sale, se sinucide un alt cuplu celebru: Adolf Hitler şi Eva Braun. Această zi a mai însemnat cumpărarea Louisianei de către SUA, de la Franţa, pentru suma de 80 milioane franci, în 1803, precum şi căsătoria lui Alexandru Ioan Cuza cu una din fiicele postelnicului Iordache Rosetti, în 1844. Cuza refuză ţiganii robi trecuţi în zestrea fetei şi devine astfel primul cetăţean care a acceptat hotărârea Adunarii Obşteşti din 31 ianuarie 1844 care prevedea dezrobirea lor.
30 aprilie este şi Ziua Naţională a Regatului Ţărilor de Jos şi ziua Reginei în Olanda, dar şi ziua în care Biserica Ortodoxă Română îl celebrează pe apostolul Iacob, fratele Sf. Ioan Evanghelistul.

Ingrediente:

250 g somon
1-3 cartofi dulci, tăiaţi cuburi
½ linguriţă de curry
½ lime
1 roşie
sare, piper

Preparare:

Somonul se condimentează, se aşază pe o folie de aluminiu, se pune la cuptor şi se coace la foc mic, 30 de minute.
Între timp, în apă cu sare, se fierb cartofii tăiaţi cuburi, când se înmoaie, se scurg, se pasează piure şi se condimentează cu sare, piper şi curry, după gust.
Pe două tăvi rotunde se aşază câte o folie de aluminiu în care, apoi se toarnă somonul mărunţit şi piureul de cartofi.
Se dă totul la cuptor încă 5 minute, iar în final, tartinele se scot şi se pun pe farfurii individuale. Se decorează cu felii de lime şi roşii şi se servesc fierbinţi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Peşte, Reţeta zilei, Tarte.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*