Tiramisu rapid şi delicios

Tiramisu rapid şi delicios


6 aprilie a adus abdicarea necondiţionată a celebrului Napoleon (1814), dar şi deschiderea primelor Jocuri Olimpice Moderne, la 1.500 de ani după ce împăratul Teodosiu I le interzisese (Atena, 1896). Pentru cultura românească această zi a însemnat apariţia primei cărţi româneşti de matematică, „Aritmetica”, tipărită din iniţiativa episcopului de Hotin, Amfilohie (1795) şi înfiinţarea Academiei de Înalte Studii Comerciale şi Industriale, prima instituţie de învăţământ superior economic din România (1913). Celebrul pictor italian Rafael s-a născut într-o zi de 6 aprilie (1483)… aşa că poate s-ar potrivi să servim un Tiramisu!

Ingrediente:

5 albuşuri
5 gălbenuşuri
3 linguri zahăr
500 g mascarpone
2 linguri brandy
1 linguriţă esenţă de vanilie
350 g cafea tare
28 pişcoturi
250 g ciocolată amăruie

Preparare:

Mai întâi, se bat bine gălbenuşurile cu zahăr, până se obţine o pastă alburie, apoi se incorporează brânza mascarpone, brandy-ul şi esenţa de vanilie.
Separat, într-un vas cava mai mare, se bat albuşurile spumă (nu foarte tare), se toarnă peste compoziţia cu brânză şi se amestecă uşor cu lingura de lemn, pentru ca aerul din spumă să nu iasă!
Acum este rândul pişcoturilor. Acestea se înmoaie câte unul în cafeaua rece, după care, jumătate dintre ele, se aranjează pe o tavă. Se acoperă cu puţin mai mult de jumătate din cremă şi un strat de ciocolată rasă. Procedeul se repetă cu restul de pişcoturi, restul de cremă şi ciocolata rămasă.
Când este gata asamblată, minunata prăjitură se acoperă cu folie de plastic şi se dă la rece 5 ore.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*