Tocană simplă din carne de porc

Tocană simplă din carne de porc


În 20 aprilie se sărbătoreşte „Ziua Internaţională a Presei Libere”. În aceeaşi dată, anul 1792, Franţa declara război Austriei iar 100 de ani mai târziu, pe 20 aprilie astronava „Apollo 16” aselenizează pe Lună. Este totodată ziua apariţiei pe piaţă a primului roman poliţist, „Crimele din Rue Morgue” al lui Edgar Allan Poe, în anul 1841.

Ingrediente:

450 g muşchi de porc
2 eşalote
180 ml vin alb sec
250 ml smântână
1 lingură unt moale
2 linguriţe tarhon uscat
sare şi piper negru măcinat, după gust

Preparare:

Carnea de porc se taie bucăţi mici şi se aşază într-o farfurie. Untul se pune la topit într-o cratiţă, în care se prăjesc apoi bucăţile de carne, până se rumenesc bine pe ambele părţi. Se toacă eşalotele mărunt şi se împrăştie peste carne, se învârte cu o spatulă de lemn, se lasă câteva secunde la călit, după care se toarnă vinul şi se lasă să scadă la foc mic. Se aromează cu tarhon, se adaugă smântâna şi se fierbe până scade mai mult de jumătate. Se asezonează cu sare şi piper şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de porc, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*