Vinete cu iaurt şi carne de miel

Vinete cu iaurt şi carne de miel


Ingrediente:

2 vinete mari, decojite
1 kg carne de miel
5 căţei de usturoi prăjit
½ ceaşcă pătrunjel tocat
3 linguri sare
4 linguri seminţe de pin, sotate
2 ceşti iaurt

Preparare:

Se spală carnea de miel apoi se taie cubuleţe de 3-4 cm, apoi se fierbe în vas acoperit până scade apa. Separat, se curăţă de coajă vinetele şi se taie rondele, apoi se călesc în ulei până devin maronii.
Vinetele se pun deasupra cărnii şi se lasă la foc iute 15 minute, timp în care se prepară o mixtură de iaurt, seminţe de pin şi usturoi.
Compoziţia rezultată se toarnă peste carne şi vinete, se decorează cu pătrunjel tocat fin. Se serveşte cald cu garnitură de orez.

Taguri: , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu carne, Carne de miel, Reţete de Paşti.

Exprimați-vă opinia

*