Ardei umpluţi cu ouă şi brânză

Ardei umpluţi cu ouă şi brânză


14 mai 1643 a fost data la care Ludovic al XIV-lea, un adolescent de 15 ani ia locul tatălui său pe tronul Franţei. La aproape un secol şi jumătate distanţă, în 1796, a fost „inaugurat” primul vaccin împotriva variolei. 14 mai a însemnat şi deschiderea Jocurilor Olimpice de vară de la Paris, în 1900, dar şi naşterea unuia dintre cei mai de seamă poeţi ai literaturii universale, Dante Alighieri. Alighieri s-a născut în 1265 şi este cunoscut mai ales pentru capodopera sa, Divina Comedie.
14 mai este ziua naţională în Israel (independent din 1948) şi în Paraguay, ţară care şi-a câştigat independenţa faţă de Spania în 1811.

Ingrediente:

7 ardei mici
250 g telemea
250 g brânză de vaci
3 ouă
50 g unt
250 ml apă
3 linguri ulei
piper

Preparare:

Se aleg ardeii graşi, nu foarte mari, se taie în capete pentru a fi curăţaţi de seminţe şi se umplu cu un amestec preparat din telemea, brânză de vaci, 3 ouă, verdeaţă şi piper, după gust.
Ardeii umpluţi şi „închişi” cu câte o feliuţă de roşie se pun în cratiţă, cu „capacul” în sus, să nu se răstoarne şi se garnisesc cu câte un cub de unt aşezat deasupra.
Lângă ardei se toarnă apa şi uleiul, nu mai mult de 3 linguri, apoi totul se dă la cuptor, la copt.
Se lasă la foc mediu, până ce lichidul scade, iar ardei se coc. Se poate servi imediat şi este o mâncare ideală pentru anotimpul cald care se apropie.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*