Broccoli cu susan şi ghimbir

Broccoli cu susan şi ghimbir


1 mai – după cum bine ştiţi, astăzi este Ziua Internaţională a Muncii, decretată în 1889 de către Congresul Internaţionalei Socialiste, în memoria victimelor grevei generale din Chicago. Spre începutul secolului al XX-lea, această sărbătoare a fost popularizată în
majoritatea ţărilor lumii.
România a adoptat Ziua Muncii încă din anul 1890, din iniţiativa mişcării socialiste din acea vreme. Înainte 1989, în perioada regimului comunist, data de 1 mai era însoţită, după cum bine ştiţi, de parade şi festivităţi, dar la origine ea a însemnat reducerea zilei de lucru la 8 ore.
Alte evenimente ale acestei zile au fost unirea Angliei cu Scoţia (formarea Marii Britanii, 1707), premiera operei comice „Nunta lui Figaro” (W. A. Mozart, 1786) şi nunta lui Elvis Presley cu Priscilla Beaulieu (1967).

Ingrediente:

450 g bucheţele broccoli tăiate în 2
2 căţei de usturoi mărunţiţi
125 ml supă de pui sau de legume
1 lingură seminţe de susan
1 lingură ghimbir proaspăt mărunţit
1 lingură sos soia
1 lingură ulei de susan negru
1 lingură ulei de arahide sau ulei de rapiță
sare, piper

Preparare:

Se prăjesc seminţele de susan în ulei încins timp de 3-5 minute, amestecând din când în când. Când sunt rumenite, se scot şi se păstrează într-un bol. Într-un castron se amestecă supa, sosul soia şi uleiul de susan şi se lasă deoparte.
Între timp, uleiul de rapiță se pune la încălzit într-o tigaie mai mare, la foc mediu, peste care se adaugă broccoli şi se căleşte timp de 1 minut. Se face puţin loc în mijlocul mănunchiurilor de broccoli, unde se pune 1 linguriţă de ghimbir şi usturoi pisat; se lasă câteva minute la prăjit, apoi se amestecă totul, se toarnă şi supa în aceeaşi tigaie, se acoperă cu un capac şi se lasă la înăbuşit 2-3 minute, până ce broccoli este aproape fiert. Se dă tigaia deoparte şi se scoate broccoli pe o farfurie. Amestecul din tigaie se lasă în continuare la fiert, să scadă lichidul aproape complet, apoi se amestecă din nou cu bucheţele de broccoli şi seminţele de susan prăjite. Se omogenizează totul, se condimentează, se toarnă în boluri şi se serveşte fierbinte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*