Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber


campionatAflat la a treia ediţie, Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber a dat anul acesta o aromă nouă Bucureştiului. Locul şi momentul “faptei”: Parcul Izvor, 8-10 mai 2009.

Bucătari vestiţi dar şi amatori s-au întrecut, spre deliciul publicului, în probe sprecum: “creaţie”, “dulciuri”, “peştişorul de aur”, “ alimente conservate natural”, “ceaun”, “grătar”, “plită”, etc.

Evenimentul a fost condimentat inclusiv cu recorduri precum cea mai mare omletă (prăjită în 5 ore din 30 de mii de ouă, 1500 kg cartofi, 20 kg caşcaval, 30 g ceapă şi 2 kg piper), cea mai mare franzelă (30 kg), cel mai lung mititel, cea mai lungă sarma!

Nu au lipsit nici nume precum Robert Rainford, Dan Chişu, Jakob Hausmann, Dumitru Burtea, Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism, Antonio Passarelli de la „Dănuţ SRL”, Petrişor Tănase, Huidu, maeştri în artă culinară, somelieri şi mulţi alţii. Dintre invitaţii de onoare se cuvine să îi amintim pe Preşedintele României, Traian Băsescu, pe Primarul Municipiului Bucureşti, Sorin Mircea Oprescu, pe Ministrul Turismului din România, Elena Udrea, pe Preşedintele W.A.C.S. (World Association of Chefs’ Societies), Gissur Gundmunsson.
Au fost unii care au venit sâmbătă seara special pentru demo-ul oferit de maestrul canadian Robert Rainford, alţii au preferat să deguste din bunătăţile preparate de echipa din Turcia, mulţi au dat o raită pe la stand-urile cu produse artizanale şi câţiva au rămas vineri la concertul trupei Şuie Paparude.

Per ansamblu, „meniul” a fost destul de consistent, foarte consistent! Mâncare, artă, divertisment, shopping, toate sub cortul unor zile însorite şi colorate, cum numai capitala v-ar fi putut oferi.
Pasionaţi de gătit, gurmanzi, toată lumea a avut ceva de câştigat cu o simplă vizită prin parcul de vizavi de Casa Poporului. Unde mai pui degustările de vinuri cu Sergiu Nedelea, Meniul Crizei prezentat de Horia Vârlan de la Cireaşa de pe tort, Tortul Europei sau mâncarea vânătorească preparată de echipa din Predeal.

Nici echipa Urban Lifestyle nu a stat degeaba cu această ocazie: editura a venit la eveniment cu o serie de titluri noi din colecţia „Bucătăria popoarelor” şi un concurs ale cărui detalii le găsiţi pe site.

Invitându-vă la etapa din toamnă care se va desfăşura în septembrie, la Cluj-Napoca, vă salutăm şi vă urăm toate cele bune!

Ana-Maria Radu

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Articole, Evenimente.

2 raspunsuri la Flinstones şi o porţie de pop-corn

  1. Lora a spus:

    “Carnea – una dintre cele mai populare reţete cu carne este “gebratten”, un amestec de carne parţial prăjită, zahăr, frunze de dafin, piper, struguri, smântână, …” – nu exista la trditia evreiasca amestecatul carnii cu lactatele – se imbolnaveste si ficatul si 1data cu el cade si stomacul bolnav de ulcer! ;)

  2. Asterisc a spus:

    Felicitari, o bucatarie inedita, plina de mister, Multumim.

Exprimați-vă opinia

*