Capere cu ton

Capere cu ton


Pe 9 mai se sărbătoreşte Ziua Europei, iar România sărbătoreşte anul acesta, pe 10 mai, Ziua Independenţei, odată cu sesiunea extraordinară a Adunării Deputaţilor din anul 1877. Se naşte Eugen Coşeriu, lingvist român, jucătorul de tenis român Ion Ţiriac şi moare poetul român George Coşbuc (1866-1918). În 2003, pe 9 mai, are loc la Cluj Napoca o premieră mondială în domeniul medical, la Clinica de Urologie şi Transplant Renal, anume: a fost operat un bărbat în părţile dreaptă şi stângă, în acelaşi timp, printr-o singură cale de acces.

Ingrediente:

4 fileuri de ton
100 g de unt
2 linguri de capere
3 linguri zeamă de lămâie
3 linguri pătrunjel tocat
1 lingură de ulei
coajă rasă de lămâie
sare, piper

Preparare:

Se unge o tavă pentru grill în care se bun bucăţile de ton şi se lasă vreo 8 minute, întorcându-le pe ambele părţi. Între timp, se topeşte untul într-o cratiţă în care se prăjesc caperele, coaja de lămâie, zeama de lămâie, condimentate cu sare, piper şi pătrunjel.
Se amestecă în continuu, până ce se omogenizează totul, apoi sosul obţinut se toarnă peste tonul copt şi se serveşte imediat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Peşte, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*