Cartofi dulci cu ananas

Cartofi dulci cu ananas


22 mai este ziua apariţiei sistemului de operare Windows 3.0, lansat de Microsoft în anul 1990. Tot astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Diversităţii Biologice iar pentru Statele Unite ale Americii 22 mai înseamnă Ziua Naţională Maritimă. În anul 1960, tot pe 22 mai se înregistrează cel mai puternic seism, în Chile. Autorul operelor după care s-au făcut şi ecranizări, „Mizerabilii” şi „Notre-Dame de Paris”, Victor Hugo, se stinge din viaţă la 22 mai, 1885, eveniment considerat o pierdere pentru toată literatura internaţională. Este şi ziua decesului poetului simbolist român George Bacovia, a cărei simbolistică a „Plumbului” este baza operelor sale.

Ingrediente:

4 cartofi dulci
240 g miez de ananas
4 linguri margarină
2 linguri sirop de arţar
1 vârf de cuţit sare

Preparare:

Cartofii se decojesc şi se taie felii groase şi se prăjesc într-o tigaie cu margarină topită, se dă focul mic, se pune capac şi se înăbuşă timp de 5 minute. Se întorc pentru a se rumeni pe ambele părţi iar când sunt suficient de pătrunşi, se ia vasul deoparte, se asezonează cu sare, se adaugă ananasul şi siropul de arţar, după care se pun din nou la foc mic şi se înăbuşă timp de 10 minute. Se servesc imediat, cât sunt calzi.

Taguri: , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*