Ciuperci călite cu unt şi usturoi

Ciuperci călite cu unt şi usturoi


29 mai a însemnat, în 1453, cucerirea Constantinopolului de către Sultanul Mahomed al II–lea şi sfârşitul Imperiului Bizantin. Exact o jumătate de mileniu mai târziu, în 1953, a fost atins cel mai înalt vârf din lume, se către Edmund Hillary din Noua Zeelandă şi Tenzing Norgay (şerpaş). La data de 29 mai 1945 s-a stins din viaţă unul dintre cei mai de seamă scriitori ai literaturii române, Mihail Sebastian, autor al romanului „Oraşul cu salcâmi”, al piesei de teatru „Steaua fără nume”, etc.

Ingrediente:

300 g ciuperci
3 linguri unt
1 lingură usturoi tocat
2 linguri pătrunjel verde tocat
un vârf de cuţit busuioc uscat
1 lingură vin alb
sare, piper

Preparare:

Se topeşte untul într-o tigaie la foc mic, se adaugă usturoi, sare şi piper, după gust, apoi, după 1 minut, se incorporează vinul, ciupercile spălate, tăiate în 2.
Se omogenizează totul cu lingura de lemn, se acoperă şi se căleşte 10 minute la foc mic. în final, când ciupercile se înmoaie, se scot pe farfurii şi se garnisesc cu busuioc şi pătrunjel verde tocat.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*