Ciuperci cu smântână

Ciuperci cu smântână


4 mai – La români este Ziua Naţională a Inimii iar chinezii sărbătoresc astăzi Ziua Tineretului. În aceeaşi zi, anul 1919, s-a născut frumoasa actriţa de film engleză, de origine belgiană, Audrey Hepburn, cea care a câştigat Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolul său din filmul „Vacanţă la Roma”, cunoscută şi apreciată şi pentru filmele „Breakfast at Tiffany’s”, „My Fair Lady”. 36 de ani mai târziu, 4 mai 1955, se stinge din viaţă geniul muzicii româneşti, George Enescu, compozitor, violonist, pedagog, dirijor şi pianist.

Ingrediente:

1 kg ciuperci albe
250 g brânză moale de vaci
125 g urdă
1 fir ceapă verde, tocată
6 linguri unt

Preparare:

Codiţele ciupercilor se desprind şi se taie mărunt. Se pun 3 linguri de unt la topit într-o cratiţă şi se căleşte jumătate din cantitatea de ciupercuţe, timp de 5-10, stropind din când în când cu unt. Se scot pe un platou, se pun şi celelalte ciuperci la călit, timp în care într-un castron se face un amestec de urdă cu brânză moale, la care se adaugă codiţele mărunţite şi ceapa verde.
Ciupercile călite se umplu cu acest amestec, se aranjează într-o folie de aluminiu şi se dau la cuptor. Se scot când fac puţină spumă la suprafaţa şi capătă un aspect rumenit.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ciuperci, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*