Cremă de zahăr ars

Cremă de zahăr ars


zahararsIngrediente:

500 ml lapte
150 g zahăr
4 ouă
1 lingură făină
1 vârf cuţit sare
2 pliculeţe zahăr vanilat

Preparare:

Se bat ouăle cu jumătate din cantitatea de zahăr până se topeşte acesta, se incorporează laptele şi făina, puţină sare şi zahărul vanilat – se omogenizează totul cu mixerul.
Restul cantităţii de zahăr se topeşte într-o cratiţă sau formă termorezistentă, după ce s-a topit zahărul se înclină vasul să ajungă pe pereţii cratiţei. Se lasă să se răcească până crapă zahărul. Se toarnă compoziţia cu ouă în forme şi se dă la cuptor. Se servesc reci.

Crema de zahar ars (9 fotografii)
24 Mai 2009

Taguri: , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*