Desert din biscuiţi cu căpşuni şi brânză de vaci

Desert din biscuiţi cu căpşuni şi brânză de vaci


26 mai este zi naţională în Georgia şi ziua în care s-au stins din viaţă personalităţi ale culturii şi artei, precum Martin Heidegger (1889-1976) autor al operei filozofice „Fiinţă şi Timp”, actorul Ştefan Bănică (1933-1995) şi… primul episcop de Canterbury. Aceeaşi zi a însemnat numirea lui Nicolae al II-lea pe tronul Rusiei (1896) şi participarea lui Constantin Brâncuşi la Festivalul „Dada” de la Paris. Aici, împreună cu alţi artişti precum P. Valéry şi André Gide, sculptorul a semnat, în 1920, manifestul „Contre Cubisme, contre Dadaisme”.

Ingrediente:

300 g biscuiţi
2 linguri zahăr
3 linguri unt
500 g brânză de vaci
250 g zahăr
1 lingură coajă rasă de lămâie
1 lingură vanilie
3 ouă

Crema:
250 g zahăr
250 g frişcă
250 g căpşuni
3 linguri amidon
80 ml apă

Preparare:

Se zdrobesc biscuiţii, după aceea se combină cu zahăr şi unt, se aşază pe o tavă şi se presează sub formă de crustă.
Se dă totul la cuptor şi se coace 10 minute la foc mediu.
Separat, se amestecă brânza cu zahăr, coajă rasă de lămâie, vanilie şi ou. Se toarnă deasupra crustei de biscuiţi şi se dă din nou la cuptor, de data aceasta la foc mic, 1 oră.
Crema: Se zdrobesc căpşunii, se amestecă cu apă, amidon şi zahăr, se pun pe foc, se fierb 1 minut, amestecând mereu cu lingura de lemn. Crema rece se amestecă cu frişcă şi se pune peste prăjitura tăiată felii.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*