Dovlecel umplut

Dovlecel umplut


12 mai – este data la care a fost inaugurată o celebră operă de artă: „Columna lui Traian”. Lucrarea lui Apolodor din Damasc, artistul „responsabil” şi pentru podul vechi de pe Dunăre, ilustrează luptele dintre daci şi romani şi este considerată de mulţi drept „actul de naştere” al poporului nostru. Aceeaşi zi, însă mult mai recent a însemnat naşterea istoricului George Bariţiu, în 1812 şi terminarea clădirii Pentagonului, în 1943. 11 mai este ziua Independenţei în Israel şi Ziua Internaţională a Asistentelor Medicale, în memoria infirmierei Florence Nightingale, cea datorită căreia sistemul sanitar s-a îmbogăţit cu instituţii de tratament adecvate. Florence Nightingale s-a născut în 12 mai 1820 şi şi-a dedicat întreaga viaţă îngrijirii bolnavilor şi îmbunătăţirii spitalelor.

Ingrediente:

3 dovlecei
3 morcovi
3 linguri unt
150 g smântână
3 linguri sos de roşii
3 cepe
500 g carne
1 ou
sare, piper

Preparare:

Se taie dovleceii felii de 1-2 cm, apoi, inelele obţinute se curăţă de seminţele din interior şi se pun deoparte.
Carnea se porc şi/sau de vită se macină, se fierbe un morcov, se scurge şi se macină în robotul de bucătărie cu un una din cepe şi carnea. Se adaugă ou, sare şi piper. Se amestecă bine. Inelele de dovlecel se „umplu” cu acest amestec şi se aşază pe o tavă.
Se rade restul de morcovi şi ceapă şi se călesc. Când se rumenesc, se iau de pe foc şi se amestecă cu smântână şi sos de roşii dizolvat în apă fierbinte sau supă. Se lasă 5 minute la foc mic, amestecând mereu, apoi sosul se toarnă peste dovlecelul umplut. Se coace totul 30 de minute în cuptorul încins până ce carnea este gata.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*