Fasole verde cu migdale şi sos de cimbru

Fasole verde cu migdale şi sos de cimbru


6 mai 1889 este ziua în care s-a deschis faimosul Turn Eiffel din Paris, mândria francezilor, din acel moment fiind atracţia turistică de bază a Parisului. Un an mai târziu, tot pe 6 mai, avea loc prima deschidere a frontierelor dintre România şi Republica Moldova, eveniment numit „Podul de flori”. Este ziua în care s-a născut Tony Blair, prim-ministru al Marii Britanii, se naşte Freud, anul 1856, medic neuropsihiatru austriac, cunoscut ca părinte al psihanalizei. Este totodată ziua în care se stinge din viaţă poetul, dramaturgul, eseistul şi filosoful român Lucian Blaga (1895-1961), autorul „Poemelor Luminii”, al „Nebănuitelor trepte”.

Ingrediente:

1 kg fasole verde
80 g migdale, uşor prăjite
60 g unt
1 lingură muştar de Dijon
2 linguri cimbru verde mărunţit
1 linguriţă usturoi zdrobit
1 linguriţă sare

Preparare:

Se rup capetele păstăilor şi se aruncă, apoi acestea se pun la fiert într-o oală cu apă şi un praf de sare. Când sunt pătrunse şi totuşi nu fierte prea tare, se scot şi se trec sub un jet de apă rece, pentru a-şi păstra culoarea verde.
Se topeşte untul într-o tigaie şi când este fierbinte se împrăştie cimbrul şi se prăjeşte la foc mic, se adaugă muştarul de Dijon şi usturoiul, se învârte cu o spatulă de lemn, se incorporează fasolea verde fiartă şi se mai lasă la foc mic în jur de 5 minute. preparatul se scoate pe un platou şi se garniseşte cu migdale prăjite, după care se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei.

1 raspuns la Orez cu legume în stil oriental

  1. ansen a spus:

    bunisoare bv bv bv bv bv

Exprimați-vă opinia

*