Mazăre verde cu banane prăjite

Mazăre verde cu banane prăjite


În 20 mai – 325 a avut loc Primul Conciliu de la Niceea, convocat de împăratul Constantin cel Mare, zi în care s-a definitivat varianta actuală a Crezului. Aceeaşi zi, 1902, Cuba sărbătoreşte independenţa faţă de Statele Unite iar pentru Camerun această zi înseamnă Ziua Naţională. Se naşte scriitorul francez Honoré de Balzac (20 mai 1799), cel care a lăsat o importantă ilustrare a societăţii franceze din vremea respectivă, prin celebra şi vasta operă „Comedia umană”. Trecând pe meleaguri româneşti, Clujul sărbătoreşte astăzi 89 de ani de la inaugurarea Operei Române, deschisă cu piesa „Aida” a lui Giuseppe Verdi. Şi pentru că am amintit de Ziua Naţională a Camerunului, propunem o reţetă culinară specifică acestui stat.

Ingrediente:

450 g mazăre
4 banane
1 ceapă albă, tocată
4 căţei de usturoi, mărunţiţi
6 roşii, tocate
3 cuburi pentru supă
1 lingură ghimbir măcinat
1 linguriţă busuioc mărunţit
apă, ulei pentru prăjit
sare

Preparare:

Se pune mazărea la înmuiat în apă rece cu sare, cca 1 oră. Se încinge ulei într-o cratiţă şi se pun la călit ceapa, usturoiul, ghimbirul, alături de busuioc şi roşii. Se lasă să dea în clocot iar când roşiile încep să se zdrobească, se adaugă cuburile de supă, jumătate de linguriţă sare şi mazărea scursă. Se fierbe totul sub capac timp de 10 minute.
Se serveşte cu banane, preparate astfel: se desfac de coajă, se taie pe jumătate în sensul lungimii şi se prăjesc în ulei din abundenţă, se scot apoi şi după ce se răcesc puţin se pot servi cu mâncarea de mazăre.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*