Muşchi Stroganoff

Muşchi Stroganoff


muschistroganoff

Ingrediente:

500 g muşchi de vită
300 g ciuperci champignon
1 ceapă mare
3 căţei de usturoi
50 g unt
2-3 linguri pastă de roşii
300 g smântână
500 ml supă de vită
Sare, piper

Preparare:

Se spală carnea şi se şterge cu un prosop de hârtie, carnea se taie fâşii perpendicular pe fibră, se asezonează cu sare şi piper. Se încinge untul în tigaie, se adaugă carnea şi se amestecă 2-3 minute până îşi schimbă culoarea. Este recomandat să nu prăjiţi carnea, pentru ca la fierbere va împietri. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt, ciupercile se taie în două. Când carnea şi-a schimbat uşor culoarea se adaugă ceapa, usturoiul şi ciupercile, se mai lasă 2-3 minute, apoi se toarnă supa de vită. Se fierbe cca 1 oră, dacă supa scade prea tare, se mai completează cu apă. Din supa fierbinte se iau 4-5 linguri şi se incorporează în smântână pentru a o aduce la o temperatură apropiată, apoi smântâna se incorporează în oala cu carne, amestecând continuu, să nu se brânzească. Se lasă să dea un clocot – apoi se adaugă pasta de roşii diluată cu puţină apă. La sfârşit se asezonează cu sare şi piper dacă mai este nevoie. Se serveşte cu paste din orez.

Muschi Stroganoff (15 fotografii)
3 Mai 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*