Păstrăv la grătar

Păstrăv la grătar


pastravlagratartrimisă de Ştefan Andrei

Ingrediente:
1-2 kg de pastrav eviscerat
Leustean proaspat
Lamaie
Maghiran uscat, maruntit
Sare

Preparare:
Se curata bine pastravul si se spala, apoi se sterge cu prosop de hartie, se sareaza si se condimenteaza cu maghiran uscat, deasupra se pun cateva crengute de leustean, in interior se asaza felii de lamaie. Se infasoara bine pestele in folie, ca sa se pastreze zeama in interior si sa nu se deterioreze usor folia, in momentul in care se intoarce pestele pe gratar. Se pune pestele pe gratar, la jar mediu spre mic pentru a nu se lipi pielea pestelui de folie, se lasa 30 de minute, intorcandu-l din cand in cald. Pestele se inabusa frumos si lent, in sucul propriu (pastrat in folie) sic el degajat de leustean si zeama de lamaie.
Se serveste cu mujdei de usturoi, preparat cu smantana si cartofi copti in folie, la gratar, la iarba verde.

Pastrav la gratar (4 fotografii)
1 Mai 2009

Taguri: , , , ,
Categorii: Fripturi, Peşte, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*