Piept de pui cu sos de avocado (aguacate)

Piept de pui cu sos de avocado (aguacate)


pieptdepuicuavocadotrimisa de Nona

Ingrediente:

2 bucati piept de pui, fara piele, fara os
500-700 ml lapte
2 catei de usturoi
1 lingura ulei
1 frunza de Dafin
200 g boabe de porumb fiert
Sare

Pentru sosul dietetic:

1 avocado
1 iaurt mic
1 lamaie, doar zeama
½ lingurita patrunjel uscat
1 lingura ulei de masline
1 triunghi branza topita

Pentru decorat:
2-3 frunze de salata Iceberg

Modul de preparare:

Pieptul de pui se spala, apoi se pune intr-un vas in care se toarna laptele, o lingura de ulei, o frunza de dafin, doi catei de usturoi zdrobiti un pic cu dosul lingurii si sare. Se lasa carnea de pui in lapte, 24 de ore, la frigider, sa se fragezeasca.
Se transeaza pieptul felii nu foarte subtiri, se presara putin piper, se incinge uleiul in tigaie si se prajeste carnea pe ambele parti, fara ulei, intr-o tigaie antiaderenta, la foc mic, sa se patrunda.
Pentru sos: avocado se curata de coaja si de sambure, apoi se transforma in pasta in robotul de bucatarie impreuna cu putina sare, iaurt, zeama de lamaie, cateii de usturoi (din lapte), o lingura ulei de masline, patrunjel uscat si branza topita. Optional se poate adauga in robotul de bucatarie si un ou fiert tare.
Se aranjeaza pe o farfurie intinsa pieptul de pui, boabele de porumb pe frunze de salata Iceberg ca si garnitura, si sosul de avocado. Se stropeste totul cu zeama de lamaie si ulei. In plus, un varf cutit de boia pentru aspect.

Piept de pui cu sos de avocado (4 fotografii)
8 Mai 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*