Plăcintă cu morcovi şi glazură de ciocolată

Plăcintă cu morcovi şi glazură de ciocolată


2 mai este Ziua Steagului în Polonia şi Ziua Naţională a Tineretului în România. Nu în ultimul rând, trebuie să amintim că în această zi, 1519, s-a stins unul dintre cele mai celebre genii ale omenirii, Leonardo da Vinci. Sculptor, pictor, inventator, filozof, om de ştiinţă şi arhitect renascentist italian, da Vinci este autorul mai multor capodopere, precum: tabloul „Bunavestire” („L’Annunciazione”) care poate fi astăzi admirat în Galleria degli Uffizi din Florenţa, „Cina cea de taină”, „Gioconda” din muzeul Luvru şi „Închinarea magilor” („Adorazione dei Magi”). Tot el a conceput planul pentru o maşină de excavat şi proiectul pentru o navă zburătoare, dar şi ilustraţia pentru cartea lui Luca Pacioli, „De Divina Proportione”. Cu un an înaintea morţii, Leonardo da Vinci scria între însemnările sale: „Io continuerò” („Voi dăinui”).

Ingrediente:

3 morcovi
4 ouă
250 ml ulei
500 ml zahăr
750 g făină
1 linguriţă praf de copt

Pentru glazură:

2 linguri ciocolată rasă
8 linguri zahăr
2 linguri unt

Preparare:

Se curăţă morcovii, se răzuiesc şi se combină cu ouăle şi uleiul, se adaugă zahărul, făina şi praful de copt, după care se omogenizează totul cu mixerul. Se unge o tavă cu puţin unt, se pudrează cu făină şi se umple cu compoziţia de mai sus, se bagă la cuptorul încins în prealabil şi se coace timp de 40 de minute, până se rumeneşte prăjitura.
Separat, se prepară o glazură de ciocolată, astfel: într-o cratiţă se combină zahărul cu untul şi ciocolata, se lasă la încălzit, amestecând continuu, până se îngroaşă puţin, apoi se toarnă peste prăjitură şi se lasă puţin deoparte, până se întăreşte. Prăjitura se taie felii şi se serveşte rece, eventual cu lapte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*