Plăcintă cu praz şi cartofi

Plăcintă cu praz şi cartofi


placintacuprazsicartofiIngrediente:

500 g cartofi noi
1 fir praz
2 ardei capia
1 pachet foi de plăcintă
Sare, piper
Ulei sau unt
1 ou

Preparare:

Foile se suprapun, ungând fiecare foaie cu ulei sau unt. Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se taie cubuleţe. Prazul se taie rondele, ardeii – mărunt. Într-o formă de ceramică, termorezistentă se aşază foile deja suprapuse, pe jumătate, presând în interior pentru a forma spaţiu pentru umplutură. Prazul se căleşte în unt sau ulei încins, se adaugă ardeii şi cartofii fierţi, se asezonează totul cu sare şi piper, compoziţia rezultată se toarnă în spaţiul format, se îndoaie jumătatea rămasă de foi peste umplutură, presând pe margini. Se unge cu ou, plăcinta se înţeapă cu furculiţa şi se dă la cuptor, la foc mediu, cca 20 de minute. Se serveşte caldă sau rece. Nu se taie fierbinte.

Placinta cu praz si cartofi (13 fotografii)
15 Mai 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Aperitive, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*