Plăcinte cu brânză şi zmeură

Plăcinte cu brânză şi zmeură


5 mai – 1949 s-a înfiinţat Consiliul Europei, cu sediul la Strasbourg, ce avea ca obiective, printre altele, protejarea drepturilor omului şi dezvoltarea democraţiei în Europa. Etiopia şi Danemarca sărbătoresc pe 5 mai Ziua Eliberării, japonezii au Ziua Copiilor (echivalentul lui 1 iunie de la noi) şi peste tot în lume 5 mai înseamnă şi Ziua Bărbatului. Doi oameni de seamă ai literaturii şi criticii literare româneşti se sting din viaţă la data de 5 mai: Sextil Puşcariu (1904) şi Zoe Dumitrescu-Buşulenga (2006). Pentru că am amintit despre Ziua Copilului, mămicile pot face rapid o surpriză culinară copiilor, după reţeta următoare:

Ingrediente:

350 g făină
100 g zahăr
400 g brânză dulce
250 g zmeură
150 g unt
2 linguri zahăr
1 lingură miere
1 vârf de cuţit scorţişoară

Preparare:

Mai întâi se freacă untul cu 50 g zahăr, se presară scorţişoară şi se incorporează treptat făina. Se frământă bine şi aluatul rezultat se lasă o oră la rece, după care se întinde şi se decupează cu ajutorul gurii unui pahar. Formele astfel obţinute se aşază într-o tavă, se lasă la rece câteva minute, apoi se pun la cuptor şi se coc timp de 20 minute sau până se rumenesc uşor.
Între timp, se prepară crema, amestecând cele 50 g zahăr rămas cu jumătate din cantitatea de zmeură, scorţişoara şi mierea. Se pune cratiţa la foc mediu şi se lasă să fiarbă uşor timp de 10 minute, după care se strecoară şi se lasă la răcit. Rece fiind, se combină cu restul de zmeură şi se păstrează deoparte.
Se ia câte un cerc din aluatul copt, se unge cu brânză dulce şi se umple cu crema de zmeură, apoi se acoperă cu un alt cerc de plăcintă, se presează puţin, se dau la rece şi se pot servesc.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*