Prajitura cu nuca pentru Adela si Nicoleta

Prajitura cu nuca pentru Adela si Nicoleta


prajituracunuca
trimisă de Elena Harmath
Ingrediente pentru blat :
6 albusuri
200 g zahar
1 galbenus
3 linguri de faina
200 g nuca macinata
1 praf de copt

Modul de preparare : Albusurile se bat spuma cu zaharul, apoi treptat se adauga galbenusul cele 3 linguri de faina, nuca macinata si praful de copt. Compozitia se pune intr-o tava (tava nu trebuie unsa), se introduce la cuptor si se lasa la copt.

Ingrediente pentru crema :
9 linguri zahar
4 linguri de apa
5 galbenusuri
200 g nuca prajita
100 g margarina
150 g ciocolata alba
150 g ciocolata neagra

Modul de preparare : 6 linguri de zahar se caramelizeaza si se sting cu 4 linguri de apa, se adauga margarina si nuca. Cele 5 galbenusuri se freaca cu 3 linguri de zahar pe foc pana se ingroasa. Aceasta compozitie se toarna peste zaharul caramelizat, care fierbe. Se amesteca cu o lingura de lemn pana se ingroasa.

Peste blatul copt si cald se pune ciocolata alba data prin razatoare, se toarna crema si la sfarsit se pune ciocolata neagra, data prin razatoare.

Se lasa la racit.

Pofta buna.

Prajitura cu nuca (10 fotografii)
20 Mai 2009

Taguri: , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţete cu poze, Reţetele voastre.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*