Prăjitură rapidă cu glazură de banane şi şerbet

Prăjitură rapidă cu glazură de banane şi şerbet


28 mai. Astăzi s-a născut poetul irlandez Thomas Moore, „bardul Irlandei”, autor al operei „Viaţa lui Byron” (1779-1852). În 28 mai 1971 s-a lansat staţia interplanetară sovietică „Marte-3”, satelit artificial de pe suprafaţa căruia primul agregat automat a comunicat Pământului date ştiinţifice din mediul marţian. Apropo de Rusia, 16 ani mai târziu, în 1987, cetăţeanul vest-german, Mathias Rust a aterizat în Piaţa Roşie, violând spaţiul aerian al URSS.

Ingrediente:

300 g zahăr pudră
2 ouă
80 g unt
3 linguri ness
250 ml apă
450 g făină
un vârf de cuţit bicarbonat
sare

Glazura:
300 g şerbet alb
100 g banane zdrobite
1 linguriţă suc de lămâie
3 linguri nucă tocată

Preparare:

Untul se bate spumă, se amestecă cu gălbenuşuri şi sare, apoi cu zahăr, iar în final cu făină şi cafea diluată în apă călduţă. După fiecare ingredient adăugat, compoziţia se omogenizează foarte bine.
Înainte ca aluatul să fie turnat în tavă tapetată se incorporează uşor bicarbonatul amestecat în puţină făină şi albuşurile bătute spumă.
Se coace totul 35 de minute la foc mediu, se răceşte şi se decorează cu glazură.
Glazura: Se amestecă şerbetul cu 1 lingură apă, suc de lămâie, se pune pe un vas cu apă clocotită să se înmoaie, se combină cu piure de banane, se întinde pe blat şi se ornează cu nuci tocate.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*