Pui umplut cu sos şi legume

Pui umplut cu sos şi legume


25 mai este zi naţională în Argentina şi în Iordania, Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi şi ziua în care mai mulţi „gemeni” îşi sărbătoresc ziua de naştere (Vladimir Voronin, cea mai mică dintre surorile Brontë: Anne, etc.). Tot astăzi se împlinesc 89 de ani de la inaugurarea Operei Naţionale din Cluj, cu o operă de Verdi, „Aida”, interpretată în limba română.

Ingrediente:

2-3 kg pui
150 g făină de ovăz
1 ceapă tocată
3 cepe tăiate felii
5 linguriţe unt
150 ml supă
200 g bacon
1 kg cartofi
5 linguriţe făină
3 linguri ulei
5 morcovi mici tăiaţi felii
sare, piper

Preparare:

Se curăţă puiul de pene şi oase, se spală bine, inclusiv măruntaiele, mai puţin ficatul, se pune în oală, se acoperă cu apă, se condimentează cu sare şi piper, se dă în clocot şi se fierbe la foc mediu. După 30 de minute, pasărea se scoate din supă, se curăţă pe interior şi pe exterior de excesul de grăsime, apoi se pudrează cu sare.
Separat, se face un amestec din făină de ovăz, ceapă tocată, unt, supă şi condimente. Cu această compoziţie se umple puiul, care, după aceea se coase cu sfoară de bucătărie.
Într-o altă tigaie, se încinge ulei, se adaugă baconul, se căleşte la foc mic, 3-5 minute, se scurge, se toacă şi se pune deoparte.
În uleiul rămas, se căleşte puiul umplut, pe toate părţile, ceapa şi morcovul. Deasupra se toarnă 500 ml din supa în care a fiert puiul, se acoperă şi se lasă pe foc încă 1 oră.
În acest timp, se curăţă cartofii, se taie felii şi se fierb 5 minute în apă cu sare şi piper. Se dau prin făină, după aceea se adaugă peste restul ingredientelor din tigaie. Dacă lichidul scade prea tare, se poate suplimenta cu încă 300 ml supă.
Se acoperă totul şi se fierbe 45 de minute.
În final, puiul se taie bucăţi şi se serveşte fierbinte cu sosul şi legumele alături de care a fiert.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*