Risotto cu rulouri de bacon

Risotto cu rulouri de bacon


risottocurulouridebaconIngrediente:

200 g orez alb
60 ml vin alb sec
1 morcov
1 ceapă albă
Supă caldă
80 g unt
Sare, piper

500 g ficat de pui
Felii de bacon
Ulei
Vin alb

Preparare:

Orezul se spală în 2-3 ape, apoi se scurge. Ceapa şi morcovul se taie mărunt, apoi se călesc în unt, la 5-6 minute se incorporează orezul, se lasă 7-8 minute împreună în vas, amestecându-le mereu. Se acoperă orezul cu supă caldă şi se fierbe, se asezonează cu sare şi piper. Când este aproape gata se toarnă vinul şi se lasă să se evapore.
Ficatul de pui se curăţă, se spală şi se şterge cu prosop de hârtie. Fiecare bucată de ficat se rulează în felie de bacon. Într-un vas termorezistent se aranjează rulourile, care se stropesc cu ulei şi cu vin alb, se pune capac şi se lasă 15 minute, apoi se descoperă şi se lasă la rumenit încă 20 de minute, întorcând rulourile la jumătatea timpului.

Risotto cu rulouri de bacon (10 fotografii)
10 Mai 2009

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei, Reţete cu poze.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*