Şniţel de piept de pui marinat în usturoi

Şniţel de piept de pui marinat în usturoi


30 mai 1536 este data la care Henric al VIII-lea al Angliei s-a căsătorit cu cea de-a treia soţie, Jane Seymour. Franţa a fost readusă la graniţele din 1792, în 30 mai 1814, zi în care, în insula Elba, începea celebrul exil al lui Napoleon. 30 mai a rămas zi importantă în istorie şi pentru faptul că ea a adus moartea unor personalităţi precum iluministul Voltaire (1694-1778), poetul Alexander Pope (1688-1744), pictorul olandez Peter Paul Rubens (1577-1640), eroina franceză Ioana d’Arc (1412-1431) şi scriitorul rus, laureat al Premiul Nobel, Boris L. Pasternak (1890-1960).
Nu în ultimul rând trebuie să amintim că 30 mai este Ziua gardianului public în România şi Ziua Naţională a Croaţiei.

Ingrediente:

2-3 bucăţi piept de pui
50-80 g unt
3 căţei de usturoi tocat
1 lingură pătrunjel verde tocat
1 ou
200 ml lapte
100-150 g pesmet
3-5 linguri ulei
sare, piper

Preparare:

Se subţiază bucăţile de piept de pui, se bat cu ciocanul de bucătărie, apoi se acoperă şi se pun deoparte, acoperite cu folie de plastic.
Separat, se face un amestec din usturoi tocat, unt moale, sare şi piper, după gust, se omogenizează totul bine de tot, apoi se toarnă peste carne, astfel încât aceasta să se marineze pe toate părţile.
Se bate laptele cu ou, iar pesmetul se amestecă cu condimente.
După 2-3 ore de marinare la rece, pieptul de pui se dă pe rând prin aceste 2 compoziţii, se apasă uşor cu palma, astfel încât să se acopere uniform cu stratul de pesmet.
Se toarnă ulei în tigaie, se încălzeşte la foc mediu, apoi, când atinge temperatura necesară, se adaugă bucăţile de piept de pui.
Acestea să călesc 6 minute pe fiecare parte, până se rumenesc, se scurg pe şerveţele de hârtie şi se servesc călduţe, opţional cu salată.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*