Supă de carne cu soia

Supă de carne cu soia


7 mai – 1986 a însemnat prima victorie românească în Cadrul Cupei Campionilor Europeni a echipei de fotbal „Steaua” Bucureşti care învinge echipa spaniolă „FC Barcelona”. 7 mai este o zi de mari pierderi a unor oameni de cultură, începând cu filozoful grec Socrate (în 399, î.Hr), apoi Octavian Goga, poet şi dramaturg român şi, ceva mai recent (2007), Octavian Paler, comentator al evenimentelor politice şi culturale româneşti, prin eseuri şi jurnale.

Ingrediente:

1 pachet soia boabe
240 g carne de porc
250 ml apă
250 ml supă de pui
1 morcov
1 rădăcină ţelină
½ ceapă tocată
1 vârf de cuţit boia
1 vârf de cuţit chimen
1 vârf de cuţit fulgi de usturoi
ulei
sare

Preparare:

Se taie carne de porc cuburi şi se căleşte într-o cratiţă cu puţin ulei, se stinge apoi cu apa şi se amestecă. Se adaugă supa de pui şi soia, se condimentează cu sare, boia, usturoi, chimen şi se lasă să dea în clocot. Morcovul şi ţelina se taie cuburi mici şi se împrăştie în supă, alături de ceapa tocată, se dă focul mic şi supa se fierbe înăbuşit cel puţin 1 oră.
Se toarnă fierbinte în farfurii şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de pasăre, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*