Supă de fasole boabe cu şuncă

Supă de fasole boabe cu şuncă


18 mai – este ziua în care s-a născut Ţarul Rusiei, Nicolae al II-lea (1868) şi internaţional se sărbătoreşte Ziua Muzeelor, ce are drept scop susţinerea diversităţii culturale şi acceptarea rolului important pe care acestea le au în calitate de mediatori între naţiuni, etnii, religii diferite. Tot în această zi francezii îşi amintesc de încoronarea lui Napoleon Bonaparte (18 mai 1804) iar în 1910 are loc cel mai apropiat contact dintre Pământ şi o cometă, anume coada cometei Halley.

Ingrediente:

480 g fasole cu bob mare
700 g şuncă tăiată cuburi
1 L supă de pui
3 cepe albe, tăiate cuburi mici
3 cartofi tăiaţi cubuleţe
2 rădăcini ţelină, tocate
3 morcovi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
3 căţei de usturoi, tocaţi
2 foi dafin
1 lingură ulei
1 vârf de cuţit piper
1 vârf de cuţit chimion
1 linguriţă sare

Preparare:

Se pune fasolea într-un vas, se acoperă cu apă rece sărată şi se lasă la înmuiat 12 ore. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se prăjeşte ceapa câteva minute, alături de usturoi. Se dă vasul deoparte, se adaugă fasolea scursă, bucăţile de şuncă, supa de pui, cartofii, ţelina, morcovii, se condimentează cu dafin, chimion, sare, piper şi când începe se dea în clocot, se dă focul mic şi se înăbuşă sub capac timp de 1 oră jumătate. Dac[ scade supa, se mai completează cu apă, până este fiartă fasolea.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*