Tort de ciocolată şi banane

Tort de ciocolată şi banane


16 mai 1770 este data uneia dintre cele mai cunoscute nunţi din istoria Europei: căsătoria regelui Ludovic al XVI-lea, în vârstă de 15, ani cu Maria Antoaneta, mai tânără decât el cu 1 an. Un secol şi jumătate mai târziu,în 1920, a fost canonizată Ioana d`Arc, de către Papa Benedict al XV-lea.

Ingrediente:

10 ouă
200 g zahăr pudră
50 g cacao
150 g unt
2-3 banane zdrobite
100 g făină
1 linguriţă suc de lămâie
½-1 linguriţă bicarbonat de sodiu

Pentru crema:

200 g unt
200 g zahăr
3 ouă
50 g vanilie

Pentru glazura:

50 g unt
100 g ciocolată rasă
50 ml rom

Preparare:

Se bate untul bine, după care se amestecă cu gălbenuşuri şi zahăr, se incorporează în piureul de banane, făina, bicarbonatul de sodiu, cacaua şi sucul de lămâie. Compoziţia se combină cu albuşurile bătute spumă, se împarte în 2 şi se coace în 2 tăvi separate.
Crema: se bat ouăle bine, se amestecă cu zahăr şi se pun pe baie de aburi, unde se fierb până se îngroaşă. Se incorporează vanilia şi untul (adăugat tocmai la final, când crema s-a răcit), iar în final, cu această cremă, se ung cele 2 blaturi şi se suprapun.
Tortul se decorează cu o glazură preparată din ciocolată topită şi unt şi se serveşte rece.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Reţeta zilei, Torturi.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*