Varga béles

Varga béles


13 mai reprezintă data la care căpitanul John Smith a debarcat în Virginia şi a pus bazele primei colonii englezeşti în Lumea Nouă, în 1607. Şi dacă tot veni vorba de teritorii americane trebuie să amintim că 2 secole şi ceva mai târziu, în 1888, în Brazilia, data de 13 mai aducea „Lei aurea”, legea care prevedea abolirea sclaviei. Nu în ultimul rând, trebuie să ştiţi că astăzi Ecuadorul îşi celebrează Ziua Independenţei, câştigată în 1830.

Ingrediente:

1 pachet foi de plăcintă
1 ou
1 L lapte
250 g zahăr
500 g brânză de vaci
5 gălbenuşuri
250 g zahăr brun
3 linguriţe coajă rasă de lămâie
30 g stafide
250 g smântână
5 albuşuri
50 g unt

Preparare:

Se amestecă oul cu lapte şi se fierbe cu zahăr, la foc mic, 7 minute. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
Separat, se combină brânza cu gălbenuşurile, zahărul brun, coaja rasă de lămâie sau portocale, stafide înmuiate, smântână şi compoziţia cu lapte, descrisă mai sus. Se toarnă totul peste albuşurile bătute spumă, se incorporează uşor.
Foile de plăcintă se ung bine cu unt, se aşază pe o tavă unsă şi se ung din abundenţă cu crema de brânză. Se coace totul 45 de minute la foc mediu, se scoate din cuptor, se taie pătrate se pudrează cu zahăr.

Taguri: , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Prăjituri, Reţeta zilei.

1 raspuns la Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

  1. Pingback: Pappa Gimmy – ceva bun la botul calului | Liviu Alexa

Exprimați-vă opinia

*