Carbonada flamandă

Carbonada flamandă


La 30 iunie 1960 Congo îşi câştigă independenţa faţă de Belgia, aşadar ei sărbătoresc astăzi Ziua Naţională; Sudanul sărbătoreşte Ziua Revoluţiei. Tot astăzi se împlinesc 73 de ani de la publicarea celebrului roman „Pe aripile vântului” al scriitoarei Margaret Mitchell, care a fost şi punctul de plecare el ecranizării. 30 iunie, 1966, este şi ziua de naştere a boxerului Mike Tyson iar 11 ani mai târziu se naşte Monica Iacob-Ridzi, politician român.

Ingrediente:

500 g carne de vită
500 ml bere
4 felii pâine
2 cepe albe
1 lingură unt
sare şi piper

Preparare:

Se taie carnea bucăţi şi se pune la fiert într-o cratiţă cu puţină apă, adăugând apoi berea. Se taie ceapa bucăţi şi se împrăştie peste carnea din cratiţă, se condimentează cu sare şi piper, se pune capac şi se fierbe timp de o jumătate de oră.
Feliile de pâine se aşază întregi peste acest preparat, fără însă a le amesteca, se lasă la foc mic încă 1 oră jumătate, după care se amestecă totul şi se poate servi.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*