Ciorbă de văcuţă cu legume

Ciorbă de văcuţă cu legume


29 iunie marchează în calendarul creştin-ortodox sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Această zi aminteşte totodată de redactarea primului text în limba română, cu caractere slavone, anume Scrisoarea lui Neacşu din Câmpulung, de către Johannes Benkner, anul 1521, text care s-a păstrat de altfel. Este ziua în care s-a născut poetul român Demostene Botez, anul 1893, autorul „Micului Prinţ”, Antoine de Saint-Exupéry, în anul 1900. Ceva mai recent, 29 iunie 2003, se stinge din viaţă Katharine Hepburn, actriţa numărul I a secolului XX.

Ingrediente:

2 L apă
250 g carne de viţel
2 morcovi
2 napi
2 cartofi
2 rădăcini de ţelină
3 roşii
1 ceapă albă
120 g fidea
1 mănunchi pătrunjel
1 lingură ulei
1 linguriţă sare
½ linguriţă piper
1 vârf de cuţit şofran

Preparare:

Se curăţă cartofii, morcovii, napii, ceapa şi ţelina, se taie cuburi mici şi se aşază într-o oală, alături de carne, tăiată şi ea bucăţi. Se toacă pătrunjelul şi se presară peste acestea, se toarnă uleiul, se condimentează cu sare, piper şi şofran, apoi se acoperă cu apă şi se lasă să dea în clocot.
Se spală roşiile, se cufundă câteva secunde în apă fiartă, apoi se îndepărtează pieliţele şi se zdrobesc cu ajutorul unei furculiţe, se toarnă peste ciorbă, se amestecă bine şi se acoperă vasul. Se fierbe la foc potrivit timp de aproximativ 1 oră. Cu 10 minute înainte de servire, se împrăştie fideaua, se lasă sa fiarbă încet, apoi ciorba se toarnă fierbinte în farfurii şi se serveşte.

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Categorii: Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri.

3 raspunsuri la Chiftele de soia, de post

  1. Efrain a spus:

    Haha, deci nu doar mie mi se pare ca Mencinicopschi se fatzaie cat e ziua de mare prin presa )) ma ietrnb cand are omul asta timp sa faca toate cercetarile pe care isi bazeaza afirmatiile. Parerea mea este ca nu face cercetari prin urmare ori ne serveste drept calde niste informatii reci de cand era el flacau, ori le citeste pe net ca noi toti )

  2. Smith a spus:

    cam ai dreptate.Totusi nu se vad caniii vagabonzi (exista ecarisaj ?). Sunt unii care ar vrea ca Bucurestii sa arate patriarhal chiar medieval , adica fara canalizare, cu buda in fundul curtii plina de corcodusi si carciumarese, prafuit ori plin de noroaie si cu lumina de la lampa. Nu cred ca ar si vrea sa locuiasca intr-un asemenea Rai . Excelent blog.

  3. aspida a spus:

    din ce sa fie oala? din cauciuc? sau din lemn de palmier? sau din sirma?

Exprimați-vă opinia

*